Een financiële meevaller!

Blijf op de hoogte en volg Roderick

19 November 2006 | Oostenrijk, Dornbirn

Sinds de studie is gestegen naar 500 meter boven het zeeniveau zijn ook de kosten voor het basis levensonderhoud behoorlijk de hoogte in gegaan.
Geen moeder meer die de kasten dagelijks aanvult met allerlei lekkernijen en ook geen werk meer die mijn persoonlijke liquiditeit en cashflow in toom houdt.
Op deze gronden leven wij hier dan ook slechts op de primaire levensbehoeften (anno 2006 uiteraard) en dat valt niet meer, kan ik u verzekeren….
Ik moet het deze winter dan ook gaan stellen met slechts 1 snowboard, en enkel 1 paar skies. Na de studie blijven we maar 2 weken in de Montafon om deze attributen zo volledig mogelijk te benutten, en het Mohren Bräu kan ook zeker niet tippen aan ons heerlijk helder Heineken waar men 4,10 voor een flesje moet betalen.

De benzine kost daarentegen slecht €1,03 (duur hè?) en van het thuisfront heb ik het positieve bericht gekregen, dat mijn sociale weggedrag weer is omgezet in extra no-claim korting. Alle kleine beetjes helpen…

Zaterdag hebben we het voetbal toernooitje gehad, waar ik me bij nader inzien als (gratis) toeschouwer op de tribune heb neer gestald. En als toeschouwer, was het dan ook erg opvallend om te zien hoe snel en gemakkelijk onze Duitse vrienden wel niet naar hun enkels grepen. De één nog rolde nog mooier dan de ander en het lijkt wel of al die gasten met deze Schwalbe-competencies geboren zijn. Maargoed… weer terug naar de oorsprong van dit bericht.
Een team kostte €70,- en om hier te kunnen overleven, moeten we toch echt op de kleintjes gaan letten. Nee, dan ga ik voor mijn lichaamsbeweging op maandag avond wel weer gratis basketballen, want op deze zaterdag geef ik de voorkeur aan een avondje stappen, GRATIS wel te verstaan.

Eerst maar even een filmpje checken bij Tim en daarna toch nog even de stad in, waar Sammy en Philipp al zaten te wachten.
Er was een techno-trance party in de stad, waar 2 discotheken met 3 vloeren aan mee deden. Eén kaartje was voldoende maar kostte dan wel €10,-. Een behoorlijk bedrag voor een student dus klonk mijn inmiddels vloeiende traditionele slogan: “Aber, bekommen wir noch Studentenrabatt bitte?” Én dat was me wéér gelukt en konden naar binnen voor €8,-. Maar ik betaalde met een briefje van 20 en deze doorgewinterde bergboer achter de kassa gaf mij wisselgeld voor €50,-.
Dat noem ik nog eens voordelig zuipen!!!

Voor deze week staat er nog een presentatie engels op het programma, waar we afgelopen week weer een positief studieresultaat voor de schriftelijke toets hebben mogen bijschrijven.
En ook zal ik opzoek gaan naar een hotelletje voor mijn ouders. Ook hoop ik nog een dagje in de sneeuw te staan aangezien mijn weekend alweer op dinsdag begint.

We houden in ieder geval onze oren en ogen goed open om nog ergens een financieel meevallertje mee te pikken.

Servus,

• 19 November 2006 - 16:28

Roderick:

In het fotoboek zomaar wat foto's. Andere foto's volgen nog...

Und Elli, ich kann gut kochen, doch?

• 19 November 2006 - 16:34

Elli:

goede dag,
    der roderick kann wahnsinnig gut kochen.. das wasser brennt niiiee an, wenn er das macht!!!
    weiter so roddie!

• 19 November 2006 - 19:27

Elli:

les mal mein blog!!
    lg, elli

• 20 November 2006 - 20:47

Mams:

Hoi jongen,
    Wat vervelend te horen dat je mijn kasten mist en dan met name de vulling van die kasten. Je moet weten dat ik koekjes zit te eten die over de datum zijn. Al in maanden geen chocolade heb gekocht en liters bier en echte cola en lipton ice in de kast heb staan. Ben blij dat er nu op zaterdag 4 jongens bezig zijn in mijn tuin die ik heerlijk kan verwennen met soep en allerlei lekkere dingen uit mijn kast./ Tevens hou ik bakken met geld over, zodat er weer een truitje van Mart Visser gekocht kan worden.
    En dan vraag je aan mij of ik aub een thuistapje van Heineken mee wil brengen naar Oostenrijk?
    Dat past niet in de primaire levensbehoeften van een arme student anno 2006 toch?
    Ik zal kijken of er bij Lidl niet iets leuks te koop is wat beter past bij een arme zielige student.
    Maar volgens mij valt dit echt allemaal wel mee en denk je misschien dat wij hier in Holland niet helemaal wijs zijn, maar er zijn nog genoeg mensen die geen snowboard hebben, geen ski's en geen 2 weken kunnen gaan wintersporten en dan straks nog eens met paps en mams een weekje weg naar de sneeuw mogen om vervolgens goudgele rakkers van Heineken op kosten van diezelfde ouders achterover te gooien ad € 4,10 in datzelfde oostenrijk.
    Geniet dus nog maar even van dit heerlijke rijke studentenleven.......

En dan mag je als je thuiskomt wel weer duiken in mijn kasten met al die overheerlijke lekkere dingen die zo maar voor het grijpen liggen.

"Misschien dat ik het Sinterklaas vraag. Ik zal vanavond een lijstje in mijn schoen doen en wie weet......"

Dikke kus mams

• 23 November 2006 - 09:10

Marilou:

Hallo Elli!
    Wie geht's? Auch ein kleines bericht fur dich!
    Ich wurste nicht das meine bruder kochen kan!! Ja ein ei und wasser kan er machen. Ich bin gespannt was er kocht, wann Roddie wieder zur hause kommt.
    Entschuldigung fur mein deutsche sprache aber dan kann Sie Roddie fragen.:-)
    Grussen!!!

• 23 November 2006 - 09:12

Mams:

Hoi jongen,
    Ik wil even weten of je het leuk zou vinden als we in de meivakantie naar new York gaan voor 6 dagen. Wij zijn al erg enthousiast maar nu jij nog, of heb jij een beter idee? Dornbirn=uitgesloten.
    Mail je me even??
    Dikke kus mam

• 25 November 2006 - 11:52

Han:

Morguh! Roderick, je hebt nu wel zo fijn een kamertje geboekt voor je ouders bij Bethlehem maar heb je ze wel geinformeerd over de grote van de snitzels want hier is een niets vermoedend mens niet tegen opgewassen... Vanavond Mr. John even feliciteren! Zie je!

• 26 November 2006 - 20:47

Een Goedbedoelende B:

Nu dacht ik net dat ik niet meer hoefde in te grijpen en krijg ik weer zo'n onnozel verhaal onder mijn imposante neus voorgeschoteld. Je lijkt wel niet wijs om je fijne ouders te vragen om te komen, en ze dan in 'een hotelletje' onder te brengen. Schaam je diep, dat kluppie van je zijn gewoon een stel van die takke-studenten cq. klaplopers die niet door hun adolecentieperiode heen kunnen komen. Nou ik wil je wel helpen hoor!

Je brengt je ouders niet onder, je stopt ze weg en zo oud zijn ze nou ook weer niet! Ik ken nog wel een paar plekken waar ze mensen onderbrengen. Te gek voor woorden zeg! En dan op een website ronduit vertellen dat je geld hebt gestolen van een berggeitenboer, schande voor de normale nederlandse toerist die straks in grote getale wel op een eerlijke manier probeert z'n dagen door te brengen in dat mooie Oostenrijk.

Trouwens ik heb geinformeerd, maar je sociale weggedrag is niet de reden van de premieverlaging van je autoverzekering, ze hebben gewoon je buitenlanddekking eruit gegooid, hahahaha en jij maar schik hebben. Oh ja, en het geld wat ik ingezameld heb (€ 16.240,13), heb ik omgezet in aandelen ABM/Amro, dat vond ik een betere bestemming als het spekken van een om z'n moeders koekjes schreeuwende zool ('t begint op een sprookje te lijken, dit verhaal) Ik vind ook niet dat je recht hebt op het geld omdat ik alle research- en development-taken heb uitgevoerd. Laat mij ook eens een meevaller hebben, jij steelt van een dwerggeitenboer ofzo!

Die € 0,13 cent was trouwens na een dag onderhandelen de opbrengst van een collecte onder famillieleden, die mij overigens €25.000,00 boden als ik zorgde dat je nog een half jaar wegbleef. Ik zal geen namen noemen maar de naam begint met de O van Oma.

Ik wil tot slot nog even reageren op de laatste alinea van je overigens belachelijke, studentikoze lulverhaal, waarin je de wereld probeert te overtuigen dat je het daar naar je zin hebt, terwijl het gewoon een duidelijk verlangenssignaal is naar de nestwarmte van je ouderlijk huis en je lieve pappa en mamma!

Maar goed, als je weer eens een financiele meevaller wilt hebben kan je ook doen wat normale mensen ook doen: GA WERKEN, LAMZAK!

• 28 November 2006 - 21:37

Roderick:

Wat weer een hartverwarmende woorden van je onnozele…ik bedoel goedbedoelende burger. De temperaturen zouden inmiddels onder het vriespunt moeten zijn, dus ik zou in theorie ook wel wat warmte kunnen gebruiken. Echter het tegendeel is waar en hebben we dit weekend nog stralend weer gehad met temperaturen van rond de 20 graden.
    Je bedoelt vast adoleScentieperiode, nou ik dacht eigenlijk dat ik die al voorbij was, maar op de manier hoe jij hem interpreteert, tja dan zit er ook weer wat in natuurlijk en dan is alle hulp meer dan welkom. En jij kan het weten, want jij bent hem ook pas net voorbij of zit je er nog in misschien???

Het valt me dan ook zwaar tegen, dat jij de stereotypering van de Nederlandsen, het gierig zijn, dan weer moet bevestigen en de totale opbrengst in de eigen zak doet schuiven. Tegenwoordig met alle vertaal sites kan de hele wereld probleemloos meelezen, je zou je moeten schamen. Bovendien kan ik wel weer raden waar dit geld gespendeerd wordt, en dat is niet bij de ABN-Amro kan ik jullie verzekeren. Ik dacht dat we hier afspraken over gemaakt hadden!?!?!

De 13 cent zijn je dan ook van harte gegund, maar die 25.000 had je direct moeten accepteren. Deze site kan ik vanuit NL nog gemakkelijk een jaartje verlengen hoor. Ik zou voor dit bedrag zelf een hele ander identiteit aan kunnen nemen. Er lopen hier ook Russen rondt dus een nieuw paspoortje, een auto uit polen zijn zo geregeld, nog even langs een turkse kapper et viola, we houden zelfs nog geld over dan.

Dat ‘geld’ schijnt een van de vele Oostenrijkse studentenvoorzieningen te zijn. Een slimme strategie van deze berggeiten, waarmee ze je lokken om naar alle feestjes in town te komen. Van het weekend weer een feestje overleefd waar je onbeperkt kon zuipen voor € 12,-. Dat ze je dan vervolgens vol gooien met van die goedkope rommel en de kater de volgende dag niet te overzien is dan weer van latere zorg. Ze trappen er allemaal in hier en werpt het aardig zijn vruchten af. En 2 dagen later is iedereen het weer vergeten en vergeven.

Met mijn ouders heb ik natuurlijk het allerbeste voor, maar er moeten wel op de kleintjes gelet worden. Die 16.240,13 euro valt ook zeker niet in de categorie van financiële meevaller. Tja, als ik het dan nog een beetje leuk kan verpakken, komen ze in ieder geval met een goed gevoel hier naar toe. Dat ik ze hier dan weer moet teleurstellen is weer een lange termijn verhaal, en dat komt wel goed. Dat de opening van Lech is uitgesteld heb ik ze ook nog maar niet verteld en zal ik ze tevreden moeten stellen met een dagje hiken op de plaatselijke Karren.

Werken zal lastig worden hier, aangezien de arbeidstijden in het rijtje van ambtenaren thuis valt. Op zaterdag is het dan ook al vroeg uitgestorven op straat en op zondag zou ik op vrijwilligers basis aan het werk kunnen gaan in de kerk. Maar ken je Jörg Haider nog, en wist je dat adolf ook een Oostenrijker was? Die jongens hebben het niet zo op foreigners hier, dus ik kan me maar beter rustig houden en het vragen naar een baan maar laten voor wat het is. Ik heb het geprobeerd in een bar, maar kreeg daar te horen dat ik niet zo moest lullen en meer moest drinken. Nee ,dat komt wel weer als ik Nederland ben, maar geef me eens wat inspiratie; wat voor werk deed jij ook weer???

• 30 November 2006 - 10:16

Han:

Entschuldigung! ABER, ABER! gibt es noch schöne madeln dieses wochenende??

• 02 December 2006 - 14:42

Han:

Servus! Ik heb na de topavond van gisteren nog 5 zloty. Wat kan je daar allemaal voor kopen? Dat laatste biertje was echt de beste gisteren. En hoe is onze wandeling naar Nederland eigenlijk geeindigd? Lopend van uit Nederland voor een avondje Steinebach, die Nederlanders zijn ook wel heel gek haha Gegroet!