Het studentenleven is zwaar.... (update 25-9)

Blijf op de hoogte en volg Roderick

20 September 2006 | Oostenrijk, Dornbirn

Zo, die elective zit erop... Meer dan 45 uur in 3,5 dag gespendeerd in de school. Een zware week, maar met een voldaan gevoel. Zelfs de hele zaterdag nog doorgebracht met als afsluiter een presentatie en een tentamen, maar dan hebben we, hoop ik, wel die credits binnen... Donderdag was een erg latertje, maar dat kwam ook omdat er na de course gratis bier geschonken werd en dat kunnen wij als Nederlanders niet afslaan natuurlijk....

Over afslaan gesproken, dat hebben we zondag gedaan... even een balletje geslagen op de golfbaan. We hebben erg gelachen en er staan weer filmpjes op de website van Tim http://www.timdelange.com so check it out again.

Peter, bedankt voor je leuke reactie op het vorige bericht, ik zal het aan ze vragen en dan neem ik ze wel een keertje mee.

En @Joost alias Tiger Woods, hoe zit het met jou GVB-tje, volgende maand ben ik weer een paar dagen thuis, dus misschien kunnen we dan ff een baantje lopen, als jij een beetje opschiet tenmintste..

Nog geen commentaar van een goedbedoelde burger???

------------------------------------------

Woensdag 20 september 2006.
Vandaag gaat het dan echt helemaal los. Een elective course CRM, customer relationship management. Dit is één van de vakken die ik gekozen heb ter waarde van 7 Etcs. In tegenstelling tot in Nederland, krijg je deze module maar gelijk in 1 week. Dan heb je het maar gehad ook. Maar dat houdt wel in, dat ik vandaag tot en met half 10 vanavond op school moet zitten. Morgen en vrijdag gaat het helemaal los en maak ik dagen van 8 uur in de ochtend tot 9 in de avond. Tot slot heb ik zaterdag nog een dag van 8 tot 5 en kunnen we eindelijk weer het weekend verwelkomen. Gekke Oostenrijkers!!!

Een ander verschil is: In Nederland koop je een boek en als je in een semester er 100 bladzijdes van leest is het veel. Hier wordt van je verwacht 200 pagina’s te lezen als voorbereiding. Dat kunnen ze toch niet van ons vragen!?!??!?! Ik hoop maar dat alle theorie in de boeken hier overeenkomt met mijn opgedane kennis bij Peugeot en het nu eindelijk zijn vruchten gaat afwerpen….

Maar onze laatste week was weer goed. Het weer is nog steeds goed en er wordt nog vol op gefeest. Donderdag avond zijn we met Mads, Elli en Christian schnitzel wezen eten. Eén schnitzel waar je U tegen zegt. Het bord was al groot, maar die schnitzel was nog groter.
Donderdag avond weer even de stad aangedaan, want hoe gek dat ook is, donderdag is leuker, gezelliger en drukker dan de zaterdagavond.

Vrijdag een party van de Mexicanen, met véél tequila. Dit was goed georganiseerd en er was een tequila wedstrijd. Het feest werd gehouden in de school en de spelletjes bestonden uit kleine competities waar je een glaasje tequila moest drinken, 2 keer op de tafel slaan en vervolgens het 2e glaasje achterover moest slaan. Ik kon het niet winnen van een Mexicaan, maar ging als nummer 2 toch door naar de volgende ronde. In deze ronde moesten we weer 2 glaasjes drinken maar er eerst 5 rondjes om heen draaien. In deze ronde was ik wel de nummer 1 van de 3, ware het niet dat ik en wederom een Mexicaan gediskwalificeerd werden omdat wij 1 rondje te weinig had gedraaid en een dronken Belg, die er 30 seconden langer over deed door ging naar de kwart finale.

In de afgelopen week had ik een aantal mensen enthousiast kunnen maken om op zaterdag een kijkje te nemen op de Salzburgring, waar Renger van de Zande (http://www.rengervanderzande.com) een race had in zijn formule 3 bolide. Het plan was om met 8 personen daarheen te rijden, maar een aantal trokken het niet of waren nog niet in staat om te rijden (misschien)… Het was wederom zwaar maar erg goed met 4 man. Een leuk race weekend. Renger van pole en op het podium en een spectaculaire drift challenge als afsluiter.

Uiteindelijk waren we met 4 man pas weer laat weer thuis en hebben hierdoor de party van de Dutch-crew moeten missen. Zij hadden op deze party het idee om de laatste internationale studente voor te stellen in de vorm van een opblaaspop, wat natuurlijk voor iedereen een geheim was. Een erg geslaagd feestje heb ik begrepen, maar soms moet je keuzes maken.

Kortom het was weer zwaar, maar jetz fangen mein Kurzen an, een paar foto’s van Salzburg alvast hier en de rest komt later.

Voor filmpjes kijk op http://timdelange.com
En voor andere weblog’s kijk op http://blogger.xs4all.nl/jongccum van Pepijn
En op http://studieoostenrijk.waarbenjij.nu voor de weblog van Han
http://henm.wordpress.com/ voor de Blog van Harman en Marnick

• 20 September 2006 - 16:25

Marilou:

Dat ziet er weer leuk uit bij Renger! Gezellig dat Elli ook mee was ;-) Dat zal wel even wennen zijn nu die lange dagen na school haha maar het feesten gaat gewoon door.. Tot 25ste oktober maar!! Dikke kus van je zus!!

• 20 September 2006 - 20:05

Han:

Roderick, lullo! Lekker verhaal weer kerel. Helaas moest je de Dutch Crew party missen, neemt niet weg dat je Natasha (onze nieuwe studente) graag nog eens persoonlijk met je in contact wil komen. Wij gaan nu maar naar huis want we moeten onze picknickmand voor morgen nog klaar maken. Wij nemen een Campinggaz busje mee, regel jij de pannen? Anders kunnen we natuurlijk niet overleven op school.

• 21 September 2006 - 08:11

Tante Dit:

Ik ben een oud fregat, bouwjaar 1917.
    Maar nog wel bij de tijd, dat kan Roderick welbevestigen. En ik zeg tegen je Roderick trek je niets aan van alle aanvallen op je levenstijl, want ik geloof in jou!!
    Vrij naar Andre Hazes
    Laat ze maar kletsen. :-)
    Dikke kus van Tante Dit

• 21 September 2006 - 14:26

Harry:

What een shizzle!! Kinky foto`s en filmpjes hoor! Top dat jullie het zo gaaf vonden auf der Salzburgring!

Have fun daar!
    En neem wat van die Oostenrijkse skichicks mee naar huis :D

Grtz Renger

• 21 September 2006 - 15:55

Vati:

Jongen, ik weet nu wat het is zuipen met je vrienden....Ik was afgelopen zaterdag in Dortmund bij Borussia Dortmund gegen die HSV en voorafgaand an dieser spiel: Bier trinken in die Biergarten und dabei ein herliches brot mit bratwurst ! Superrrrrrr

• 01 Oktober 2006 - 12:37

Malu:

Ik geloof dat je het wel naar je zin hebt daarzo!
    Echt super om al die leuke verhalen te lezen!
    Spreken elkaar snel weer!

Dikke kus Malu..!!!