Alles hat ein Ende nur die Wurst hat zwei....

Blijf op de hoogte en volg Roderick

13 November 2006 | Oostenrijk, Dornbirn

Deze intellectuele diepzinnige tekst klonk afgelopen vrijdagmiddag in het Kaunertal.

Het was namelijk weer tijd voor een elective course deze week en voor ons was het een course van één dag op 2750 meter hoogte. En in mijn optiek, was het zeker niet minder zwaar.
Terwijl de andere in hele dagen in de banken zaten, hadden wij 4 dagen vrij en daar moest natuurlijk geprofiteerd van worden. En na de sneeuw van vorige week, was het het toch ook aardig beginnen te kriebelen. Dus besloten Tim, Zach en ik om onze snowboards in mijn wagen te laden en een dagje uit te trekken naar een Gletsjer in het Kaunertal.
Terwijl het donderdag bij ons in nog Dornbirn regende, sneeuwde het in Tirol en daardoor waren de condities uitstekend op vrijdag. Met een heerlijk zonnetje, geen wind en 5 cm verse sneeuw, hebben we dan ook een heerlijke dag gehad.
Het gebied was niet zo heel groot en bestond uit een 5-tal ankerliftjes, wat op een plank een zware opgave was en zeker voor een beginner als ik.
Na 2 maal eruit te zijn gevallen, ben ik de berg maar een stukje opgelopen om even aan mijn nieuwe snowboard te wennen. Dat moest ik na het tweede bochtje al gelijk bekopen met een val voorover, waar we nog 3 dagen last van hebben gehad.
Maar naarmate de dag vorderde ging het steeds beter en kwamen we de berg nog redelijk goed en vlot naar beneden. Ik ben ook erg tevreden met mijn board die lekker stabiel en goed wendbaar aan voelt. Al met al ging het me goed af en kreeg van de jongens nog een dikke 7. Dus sjoerd ga maar vast oefenen, want anders hou je me helemaal niet meer bij :-p
Een filmpje is in de loop van de week te zien op http://www.timdelange.com En gezien de fase in het seizoen, duurde de apres-ski slechts 1 bier. Misschien wel goed, want om half 10 lag ik dan ook compleet uitgeteld plat.

Deze week geht es noch vol ab. En we hebben maandag een relaxte leraar van de HAN uit Arnhem mogen verwelkomen. Chris Daniels, kennen jullie hem, ikke niet…
Over 2 weken is de volgende elective, die ik gelukkig beide al succesvol heb afgesloten, dus dan gaan we nog zeker een dagje meer in de sneeuw spenderen.

Zaterdagavond hebben nog even gewerkt in de Mr John's, jaja tot sluit zelfs. En dat beviel ons allen eigenlijk wel...

Maar helaas hebben alle dingen een eind (zo ook mijn verhaal), dus voor nu; Gegroet, en bedenk; een worst heeft er 2.

Gegroet,

Remco natuurlijk van harte gefeliciteerd met je nieuwe baan en heel veel succes gewenst. Ook wil ik nog even mijn kleine nichtjes bedanken voor hun leuke reactie natuurlijk, bevallen jullie nieuwe fietsen goed. En hoe staat het met eigenlijk met mijn andere nichtjes :-p ???

• 13 November 2006 - 19:58

Ellen:

Hoi neefje van me, tjonge ik heb met rooie oortjes alles zitten lezen en bekijken, wat een interressante en leerzame tijd heb jij daar, hmm, hmm!!! En ik maar denken dat je hard aan het studeren was, eenzaam en alleen op een zolderkamertje, ik wilde me al aanbieden voor psychische bijstand.......
    Maar ik ben helemaal gerustgesteld, jij maakt het daar wel, geniet er van,
    groetjes ook van Adri, Merel en Roosmarijn en een dikke zoen van mij, je liefhebbende tante Ellen.

• 14 November 2006 - 13:29

Micki:

i want to have a try also..but seem i never can learn it, i think i just need to go there and see what your guys playing and have a feeling of the view is enough..

• 14 November 2006 - 14:06

Vati:

de 10.000 bezoeker heeft zich gemeld op de site van Roderick. De hoofdprijs een zak met uien kan gratis worden afgehaald in Ede. Uien, juist, goed gelezen. De berichtgeving is om te huilen. Het gaat nergens meer over. Het wordt tijd dat je je weer met serieuze zaken gaat bezig houden vriend.

• 14 November 2006 - 15:11

Merel:

hoiiii neef, aan die foto's te zien heb jij het wel naar je zin! nog veel succes met je studie en geniet ervan! Xje merel

• 15 November 2006 - 08:38

Marilou:

Zo te zien heb jij het al weer aardig onder de knie dat snowboarden.. Hier kan Sjoerd inderdaad nog wat van leren :-P Het begint bij mij ook alweeer te kriebelen hoor! Je krijgt de groetjes van oma Jongman en ik moest doorgeven dat je voorzichtig moet zijn!! Hoorde dat je met de kerst misschien thuis komt? gezellig hoor!!! Dikke kus van je zus

• 15 November 2006 - 16:26

Genevieve:

Hoi gaat alles goed met jou .
    Met mij wel hoor.
    Mijn fiets heeft de eerste schade al gehad, er fietste iemand tegen aan gelukkig is mijn fiets nu weer gemaakt.
    Ik heb gisteren mijn boekenbeurt gedaan ik heb een 8 gehaald goed he !!
    ik kom net van de kapper vandaan,gelukkig hebben ze mij niet kaal geknipt.
    Mijn zus komt net van vollybal terug en van haar moet je de groeten hebben, ook van mijn moeder en vader. ik stop want ik ga het huis anubis
    op tv doei doei doie doei groetjes !!!

• 15 November 2006 - 18:30

Elli:

i'm soooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo bored!!! nobody wants to know something about germany.. godverdomme!
    ciao, elli

• 16 November 2006 - 08:19

Mama:

Hoi jongen,
    Na het zien van al die winterse taferelen en het filmpje van je op dat board krijg ik er helemaal zin in en heb dus besloten om samen met je vader even te laten zien wat wij nog kunnen op die latten. Wij komen dinsdag 5 december en gaan vrijdag 8 december weer naar huis.
    Hoop dat je tijd genoeg hebt om je kamer dan op te ruimen, of mag ik daar niet komen bang dat je moeder dan de witte tornado zal laten gaan.
    Wees maar niet bang ze zal dat wel uit d'r hoofd laten.
    Ze komt naar je toe om ook eens te feesten en de beest uit te hangen. zuipen!!!!.
    Want dat hoort er geloof ik allemaal bij in Dornbirn.
    Zet de appelsap dus maar vast koud.
    dikke kus mams

• 16 November 2006 - 13:32

Roderick:

Hey Nichtjes, bedankt voor jullie reactie, ik vermaak me inderdaad nog prima hier. Ik heb nu ook een fiets, tis alleen geen nieuwe en echt lekker fietst die ook niet. Maar ik ben nu in ieder geval in 5 minuten op school en hoef niet meer 20 minuten te lopen. Gister op een beurs gestaan voor oostenrijkse studenten die naar het buitenland willen, maar echt veel interesse voor Nederland was er niet, ook niet voor duitsland, zoals je de reactie van Elli kan lezen. Nou mijn weekend is weer begonnen en ik ga maar weer lekker van het mooie weer genieten. 17 graden met zon, hoe is het mogelijk in november???? Hoe staat het eigenlijk met de poll, goedbedoelende burger????

• 18 November 2006 - 20:31

Sjoerd:

Gozerr, ik zat ff je verhaal te checken, en zag daar goeie ouwe CHRIS. Die man ken ik dus he. Weliswaar niet bij naam, maar ik herken hem wel op de plaat. Hij gaf vorig jaar een college over corporate finance. De beste man kwam idd van de HAN en zo onverwachts als ie was gekomen was ie ook weer vertrokken.

Snowboard is cool, maar heb ik al via MSN aan je verteld. Ik ben nu ook een beetje aan het rondkijken. Helaas heb ik een erg dure smaak en ben ik niet echt bereid er teveel aan uit te geven dus heb ik een conflictje :p Maar ik heb het er snel weer over met je. Hoooi